Wie staat achter Kunst van Krijt?!

MirjamMirjam Krijt (1959), is geboren en opgegroeid in de Zaanstreek. Zij schildert en boetseert al vele jaren in verschillende stijlen. Ook heeft zij een periode realistische schilderijen gemaakt met acrylverf. Tevens maakt zij in opdracht portretten.

Mirjam ontdekte haar tekentalent op elfjarige leeftijd toen ze een tekenwedstrijd won. De 46-jarige Koogse volgde onder meer een opleiding ruimtelijk vormgeven en maakt naast schilderijen ook objecten. Ze laat zich daarbij door de meest uiteenlopende zaken inspireren.

Op dit moment werkt zij op het Altra College als handenarbeid en tekendocente.

Exposeren Creëren: De perfecte combinatie.

Zij vindt het moeilijk haar specialisme aan te geven. Misschien is haar specialisme wel lef. Dat heeft ze altijd gehad en dat zie je terug in haar werk.

Tegenwoordig maakt zij kleurige objecten en schilderijen met een boodschap. Dit werk is figuratief. De kunstwerken zijn vervaardigd met een vleugje humor. De onderwerpen variŽren van thema's van vrede tot hemels, liefde, in contact zijn vanuit het hart, vertrouwen, loslaten, vriendschap, humor, de dood en zorgzaamheid.
De schilderijen zijn met reliëf op bijvoorbeeld tafelbladen vervaardigd, waarvan de poten weer hergebruikt worden voor een beeld.

De beelden zijn gemaakt van Pretex, klei, hout en papier maché. Ook is er veel zwart/wit werk. Haar werk is te zien in haar atelier. U kunt altijd op telefonische afspraak een kijkje komen nemen. Op nummer 06-14605633 kunt u haar bereiken.

Het adres van de gallerie is:

Plein 13 huisnummer 42
Wormerveer

 
Thuis
Mirjam
Agenda
Galerij
Gastenboek
Contact
Links
Deze site is geschikt voor een resolutie van 1024x768.
© 2005 Mirjam Krijt
site - Jesse Muller